Waarom moet mijn organisatie animaties laten maken?

Animaties hebben verschillende doeleinden. Heb je veel informatie, taaie stof of een complexe boodschap? Vertaal dit naar een krachtige animatiefilm zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Met het inzetten van een animatie kun je onder andere:

  • een complexe boodschap simpel overbrengen
  • instructies visualiseren
  • eindeloos variëren in kleuren en stijlen

Met een animatie kun je producten of diensten op een eenvoudige manier uitleggen. Je kunt animatie laten maken op maat, helemaal afgestemd op jouw boodschap. Door het verhaal visueel te maken, breng je de boodschap duidelijk en helder over. Naast alle andere voordelen onderscheid je ook jezelf op een creatieve wijze van de concurrenten. Laat Yeps jou helpen om een sterke animatie, afgestemd op jouw doelgroep, te maken.

Steven Dijkers

Steven Dijkers
Multimediaspecialist

Animatie laten maken bij Yeps?

Een animatievideo is maatwerk. Bij Yeps kun je een 2D of 3D animatie laten maken. Wij vertalen complexe boodschappen naar begrijpelijke animaties door middel van de onderstaande stappen.

Inventarisatie

De eerste stap voor ons is het achterhalen van het doel: wat wil je exact bereiken met je animatie en wat is de boodschap die je wil overbrengen naar je doelgroep? Door de achterliggende doelen te achterhalen, weten wij precies wat voor soort animatie effectief is en hoe we deze op een krachtige manier kunnen inzetten.

Script en illustraties

Yeps gaat aan de slag met de basis van de animatie, namelijk het script. Met de informatie uit de inventarisatiefase creëren wij een script met de tekst die de voice-over artiest opleest gedurende de animatie. Aan de hand van de gekozen animatiestijl werkt Yeps de illustraties van de animatie uit.

Storyboard

In het storyboard verwerken we de uitgetekende shots van de scènes uit de animatie waarin wij weergeven wat er uitgebeeld wordt en welke illustratie daarbij horen. We nemen je stap voor stap mee in deze fase, zodat we tussendoor je feedback kunnen doorvoeren en een definitieve storyboard ontwikkelen.

Productiefase

In de productiefase gaan we animeren en de animatie opleveren. Het storyboard komt tot leven. Illustratie gaan bewegen en voegen wij geluidseffecten toe waar nodig.

Let's hear it from them.

Stefan Jongenburger
Eureka Examens

Marketing is meer dan zichtbaarheid en vindbaarheid. Yeps heeft Eureka door haar planmatige en praktische aanpak weten te ontwikkelen tot het merk dat we nu zijn. En op dat merk zijn we trots!

Richard Huurman
Cbt

Yeps heeft voor ons een strategisch marketingplan ontwikkeld en op basis van een jaarplanning promoten zij onze nieuwe producten/diensten. Het afgelopen jaar heeft Yeps twee nieuwe websites voor ons ontwikkeld, de algemene website en één speciaal voor werkplekleren. Yeps is een flexibele partner in de uitvoer en houdt zicht op de lange termijn. Daarbij zijn ze schrikbarend grappig.

Robert Kraaijenzang
Prodeta

Yeps heeft goede SEO-vriendelijke websiteteksten geschreven en wist de gewenste tone-of-voice door te voeren, zodat de website echt onze identiteit weergeeft.

Laurens gruwel
Qolor

Ik heb de samenwerking met Yeps als erg prettig ervaren. De samenwerking was laagdrempelig en verliep vlot. Het voelde als zakendoen op een vriendschappelijke basis. Tot slot zou ik Yeps omschrijven als een gedreven, professionele club met jonge mensen die weten wat ze willen.

Janet Schakelaar
Consis Academie

Ik zou Yeps absoluut aanraden aan anderen. Yeps is deskundig en zeer servicegericht, daarom zijn zij voor Consis Academie een hele fijne partij om mee samen te werken.

Zij daagden ons al uit.