Waarom animatie werkt voor jou

Ons brein is voornamelijk audiovisueel ingesteld. Alle audiovisuele ingrediënten vind je terug in een animatie. We worden overtuigd door de combinatie van beeld, geluid en een verhaal. Deze combinatie zorgt dat de kijker de informatie beter verwerkt en nog belangrijker beter onthoudt. Animatie kent geen grenzen. Wil jij een video maken op de maan met een raket? Met animatie geen probleem!

Animaties kan je inzetten voor verschillende doeleinden:

– Het overbrengen van informatie;
– Het overtuigen van “nieuwe” klanten;
– Het creëren van naamsbekendheid en merkversterking.

Ongeacht de verschillende doeleinden komt het allemaal op hetzelfde neer: op een eenvoudige en begrijpelijke manier een boodschap overbrengen. Daarnaast is Google gek op video’s. Een animatie in je SEO-strategie? Goed idee! YouTube is een onderdeel van Google dus door ook daar je video te plaatsen ondervind je een positief effect op de online vindbaarheid.

Steven Dijkers

Steven Dijkers
Multimediaspecialist

Onze werkwijze, wat maakt ons uniek?

Wij werken met verschillende specialisten, wat maakt dat iedere specialist ontzettend goed is in zijn werk. We zorgen er altijd voor dat alles wat we doen in lijn ligt met de behoeften van jou bedrijf. Samen zetten we het beste product neer. Bekijk hieronder welke stappen onze animatie-specialist doorloopt om jou te voorzien van een kraakheldere animatie.

Inventarisatie

We beginnen altijd met een inventarisatiegesprek, we willen namelijk weten wat jouw doelen, ambities, product, dienst en doelgroep zijn. We verzamelen alle relevante gegevens die nodig zijn om een script te kunnen maken. Het belangrijkste van het inventarisatiegesprek is het bepalen en definiëren van het doel en de stijl van de animatie.

Script ontwikkelen

Om een goede animatie te kunnen schrijven maken we een script, zo zien we bij de ontwikkeling niks over het hoofd. Dit script schrijven we op basis van de inventarisatie. 

Storyboard

We gaan naar de tekentafel om ons idee uit te werken tot een storyboard, die we vervolgens aan je presenteren. Zo krijg je een globaal beeld hoe jouw animatie eruit gaat zien.

Ontwikkelen / animeren

Nadat eventuele feedback is doorgevoerd is het storyboard klaar om naar de productie te gaan. Op basis van het storyboard, een ingesproken voice-over en jouw gekozen stijl brengen we de animatie tot leven.

Revisie en oplevering

Wij denken graag met de klant mee en zien het belang in van een goede samenwerking. Daarom zijn al onze animaties voorzien van één revisieronde waarbij jij als klant je feedback op de geanimeerde video mag geven die onze animatie-specialist verwerkt. Hierdoor ontstaat het best mogelijke product.

Steven Dijkers

Let's hear it from them.

Stefan Jongenburger
Eureka Examens

Marketing is meer dan zichtbaarheid en vindbaarheid. Yeps heeft Eureka door haar planmatige en praktische aanpak weten te ontwikkelen tot het merk dat we nu zijn. En op dat merk zijn we trots!

Richard Huurman
Cbt

Yeps heeft voor ons een strategisch marketingplan ontwikkeld en op basis van een jaarplanning promoten zij onze nieuwe producten/diensten. Het afgelopen jaar heeft Yeps twee nieuwe websites voor ons ontwikkeld, de algemene website en één speciaal voor werkplekleren. Yeps is een flexibele partner in de uitvoer en houdt zicht op de lange termijn. Daarbij zijn ze schrikbarend grappig.

Robert Kraaijenzang
Prodeta

Yeps heeft goede SEO-vriendelijke websiteteksten geschreven en wist de gewenste tone-of-voice door te voeren, zodat de website echt onze identiteit weergeeft.

Laurens gruwel
Qolor

Ik heb de samenwerking met Yeps als erg prettig ervaren. De samenwerking was laagdrempelig en verliep vlot. Het voelde als zakendoen op een vriendschappelijke basis. Tot slot zou ik Yeps omschrijven als een gedreven, professionele club met jonge mensen die weten wat ze willen.

Janet Schakelaar
Consis Academie

Ik zou Yeps absoluut aanraden aan anderen. Yeps is deskundig en zeer servicegericht, daarom zijn zij voor Consis Academie een hele fijne partij om mee samen te werken.

Zij daagden ons al uit.