Wat houdt een merkstrategie in?

Het eerste wat je ziet zijn natuurlijk een mooi logo, bijpassende huisstijl en een functionele website. Dit zijn zichtbare elementen, bij branding is het van groot belang in te spelen op de immateriële elementen als merkbekendheid, merksentiment, merkbeleving en merkwaarde. Een goede merkstrategie geeft een merk nog meer definitie en betekenis naast dat het er mooi uitziet.

Wanneer weet ik of ik een merkstrategie nodig heb?

Een merkstrategie is de basis voor een betekenisvol merk, het is immers de basis waarmee je álles creëert. Met de juiste strategie weet je waar je naartoe wilt, wat je wil bereiken en hoe verschillende onderdelen van je merk elkaar kunnen versterken om maximale impact te maken. Je hebt een merkstrategie nodig wanneer je klanten zich niet verbonden voelen tot je product of merk. Maar ook wanneer je de omzet terug ziet lopen en klanten geen herhaalaankopen doen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, er zijn nog genoeg andere problemen. Zie ieder probleem als een kans die je kan aangrijpen door een merkstrategie te ontwikkelen.

Een goede merkstrategie:

Bij het creëren van een merkstrategie komt veel meer kijken dan je in eerste instantie misschien zou denken. Je wilt bijvoorbeeld weten hoe je concurrenten zich positioneren, zodat jij je hiervan kan onderscheiden. Daarnaast wil je dat de merkwaarden die je gaat opstellen, aansluiten bij de identiteit van je bedrijf. Dit komt niet allemaal uit de lucht vallen, hier moet uitvoerig onderzoek naar gedaan worden zodat jouw merkstrategie waterdicht is. Iedere merkstrategie is anders, omdat ieder merk of bedrijf een ander doel heeft. Het is dus belangrijk om je doel goed te formuleren en ten alle tijden dit doel voor ogen te houden.

Welke kansen kan Yeps je geven?

Wij hebben een specialist op het gebied van merkstrategie. Voordat onze merkstrateeg aan de slag gaat met het creëren van de huisstijl en alle andere vormgeving aspecten gaat hij eerst om de tafel met jou. Het is voor ons van groot belang dat we korte lijnen hebben met de klant, we zullen eerst je hele bedrijf uitpluizen voordat we aan de slag kunnen. Wat zijn de behoeftes en doelstellingen? Wat wil je precies bereiken met je merk? Wie ben jij als bedrijf? Wanneer we dat weten kan het onderzoeksproces beginnen. Wanneer dit onderzoeksproces is afgerond rolt er een strategie uit en kunnen we aan de slag met het opstellen van de identiteit en merkwaarden. Aan de hand daarvan kunnen we de creatieve onderdelen creëren. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat jouw merk zichzelf op de juiste manier positioneert in de markt.

In iedere stap word jij als opdrachtgever uitvoerig betrokken zodat alles precies aansluit op jouw behoeftes en verwachtingen.

Wil je weten wat onze merkstrateeg Sebastiaan voor kansen ziet voor jouw merk? Bel hem dan gerust even op om een keer een kop koffie te gaan drinken en dit te bespreken, natuurlijk allemaal vrijblijvend.

Let's create brands.

Het nemen van de juiste stappen is lastig als je niet precies weet waar je moet beginnen. Vertel ons jouw ambitie en creëer samen met ons een strategie die jouw succesverhaal maakt. Durf jij de uitdaging aan?

Laat ons contact opnemen.