Experts met betrokkenheid

Qolor is een detacheringsbedrijf dat zich richt op de branches cybersecurity en safetymanagement. Het bedrijf bestaat uit een bonte verzameling van vakmensen met ieder zijn eigen specialisme en achtergrond. Yeps heeft intensieve gesprekken gevoerd met Qolor over wie het bedrijf is en waar het naartoe wil. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat Qolor toe was aan een nieuwe mentale en visuele merkidentiteit met bijbehorende merkuitingen. Een nieuwe merkidentiteit die sterke kanten van de organisatie uitstraalt, bij deze tijd past en de doelgroep aanzet tot actie. Laurens Gruwel, safetymanager binnen Qolor en Sebastiaan Smit, onze merkstrateeg vertellen over dit bijzondere project.

Design

Merkuiterlijk
Het huidige merkuiterlijk van Qolor droeg de sterke kanten van de organisatie onvoldoende uit. Sebastiaan vertaalde het nieuwe merkinnerlijk naar een merkuiterlijk. Sebastiaan: “Het merkuiterlijk moest een combinatie van betrokkenheid, specialisme en ruimdenkendheid uitstralen. Het merk van Qolor staat namelijk voor verbinding, samenwerken en analytisch vermogen. Dit hebben we in het kleurgebruik geuit door de kleuren oranjerood en blauw te combineren. Oranjerood staat voor warmte en persoonlijkheid. Blauw straalt expertise en vertrouwen uit. Ook de ronde vormen, specialistische manier van schrijven en eigen fotografie dragen hieraan bij.” Het nieuwe uiterlijk geeft Qolor een houvast. Laurens: “Eerder was er nog geen sprake van een merkuiterlijk dat echt bij ons past, dat is er nu wel. Het merkuiterlijk zien we overal in terug en dat geeft een professionele uitstraling.”

Logo
Wij hebben het merkinnerlijk en -uiterlijk weten te vertalen naar een beeldmerk. Dit beeldmerk straalt uit waar Qolor voor staat. De vormen in het beeldmerk zijn een krachtige verbeelding van twee handen die ineen geslagen zijn. De vormen en het kleurgebruik geven het verband weer tussen enerzijds de specialistische kant van Qolor die complexe situaties in kaart brengt en doorgrondt en anderzijds de mensgerichte kant die binnen het bedrijf relaties opbouwt met opdrachtgevers om zo de complexe problemen op te lossen. Laurens: “Ik vond dat we een achterhaald logo hadden. Ons nieuwe logo past helemaal bij deze tijd én bij ons!”

Twee doelen, twee websites

Qolor.nl
De website van Qolor was verouderd en er werd nagenoeg niks meer mee gedaan. Daarom heeft Yeps twee website in de nieuwe stijl ontwikkeld. Sebastiaan: “Een website is het visitekaartje van de organisatie. Qolor werft personeel in branches waarin veel concurrenten zich bevinden, waardoor niet één maar twee websites van belang zijn. De eerste website is gericht op de vraag van de opdrachtgever en het antwoord dat Qolor daarop kan geven. Hiervoor hebben we een handige tool in de website gebouwd. Door middel van een zoekfunctie vind je zo direct de juiste expert van Qolor. Hoe fijn is dat?!”

Werken bij Qolor
Doordat Qolor continu op zoek is naar nieuw personeel, heeft Yeps ervoor gekozen om een compleet andere website op te zetten voor de werving en selectie van personeel. Deze website is ingericht op het werven van mensen door passende vacatures aan te bieden. Laurens legt uit wat de voordelen zijn van de twee verschillende sites: “Tijdens gesprekken met klanten halen we onze algemene website erbij. Nu de website goed in elkaar steekt, geeft dat direct een goede en professionele indruk bij de klant. Met de andere website kunnen we onze andere doelgroep heel gericht aanspreken, waardoor er nooit verwarring kan ontstaan.”

Meer cases waar we trots op zijn.

Eureka examens

Voor Eureka stelden wij een concreet marketingcommunicatieplan op waarbij we de merkidentiteit, doelgroep en concurrentie onderzochten. Dit onderzoek was de basis voor een concrete strategie en actieplan voor 2020. Het actieplan is inmiddels uitgewerkt naar een nieuwe huisstijl, nieuwe website, diverse promotiematerialen, een contentkalender en een corporate brochure.

Bekijk deze case

Cbt

Voor een heldere brandidentiteit, scherpe positionering en een gerichte strategie ontwikkelde Yeps voor Cbt in 2019 een marketingplan. Het plan legde een gegronde basis voor de marketingactiviteiten van Cbt. Inmiddels stellen we jaarlijks een concreet vervolgplan op, plaatsen we wekelijks content volgens de contentkalender en behalen we met online marketing interessante resultaten.

Bekijk deze case