Lokale & landelijke SEO voor bedrijven in Nijmegen 

Lokale SEO richt zich op optimaliseren van je website om beter gevonden te worden op lokale zoekopdrachten, meestal binnen een specifieke stad, regio of gemeenschap. Zo zetten we met lokale SEO bijvoorbeeld in op zoekwoorden met een geografische plaatsnaam, zoals ‘restaurant Nijmegen of uit eten in Nijmegen’. Aan de andere kant richt landelijke SEO zich meer op bredere, nationale zoektermen zonder specifieke geografische beperkingen. Hoewel lokale en nationale SEO verschillende strategieën hebben, combineren bedrijven ze veelal voor het benutten van de volledige potentie.

Analyseer mijn website! Doe de gratis vindbaarheidscheck

Ontvang een gratis SEO-adviesrapport met de belangrijkste verbeterpunten voor jouw website. Geef jouw website op en ontvang binnen 5 werkdagen een persoonlijkrapport. Start hieronder jouw vindbaarheidscheck

Stap 1 van 2

  • Analyseer mijn website!

Korte lijnen tussen bureau en klant 

We vinden het belangrijk om open, transparant en met korte lijnen te communiceren over hoe we voor jou te werk gaan. SEO is voor velen complexe materie. Deze materie leggen we graag in begrijpbare taal aan je uit. Wij nemen je mee in de belangrijkste onderdelen van SEO en laten de kansen zien die er voor jouw organisatie in Nijmegen liggen. Dat doen we door een analyse te maken van jouw organisatie en branche. Vervolgens kijken we naar de online potentie en concurrentie in Nijmegen. Samen met jou kiezen we vervolgens de beste strategie passend bij het beschikbare budget. Voor elke type klant hebben wij een SEO werkwijze beschikbaar. We helpen zowel kleine als grote bedrijven op weg.

Langdurige vindbaarheid realiseren 

Een SEO-traject is duurzaam maar vergt een tijds investering. Hoewel lokale SEO sneller resultaten levert dan landelijke SEO,  blijven de inspanningen op de lange termijn resultaat opleveren. Het is helaas niet realistisch dat wanneer wij starten met een traject je na één of twee maanden al resultaat ziet, daarin zijn wij eerlijk. Dat komt omdat er op diverse onderdelen waarde en autoriteit opgebouwd moet worden. Wij optimaliseren de websitestructuur, schrijven SEO-content en zorgen voor kwalitatieve backlinks naar de website. Dit zorgt voor een gegronde basis. Het maandelijks leveren van SEO-inspanningen dat de website geleidelijk gaat stijgen. Uiteindelijk resulteert het in duurzame zichtbaarheid in zoekmachines, herkenbaarheid bij websitebezoekers en een blijvende impact op het bedrijfsresultaat.

Hoe start een SEO-traject bij Yeps? 

Verdiepen in bedrijf 

Het geven van duidelijk en eerlijk advies is inzicht in jouw bedrijf nodig, daarom leggen we in het eerste gesprek de focus op de branche waarin je actief bent, wat je bedrijfsdoelen zijn, wie je doelgroep is en welke producten of diensten je aanbiedt.

SEO-mogelijkheden onderzoeken 

Nadat we jouw organisatie goed kennen zoeken we uit waar hoeveel potentie een SEO-strategie heeft voor jouw organisatie. Wij geven je inzicht in de mogelijkheden op de lange termijn door onderzoek te doen naar jouw online doelgroep en hun zoekgedrag. Wanneer wij vinden er potentie genoeg is, starten we het traject!

Zoekwoordenonderzoek & website optimaliseren 

Samen met het plaatsen van backlinks, zijn websiteteksten en de techniek achter de website de belangrijkste SEO-onderdelen. In de opstartfase zorgen we er daarom voor dat alle technische fouten van de website in kaart zijn gebracht en dat het gedrag op de website gemeten wordt. Vervolgens maken we aan de hand van het zoekwoordenonderzoek een planning voor het schrijven van content.

Maandelijkse SEO 

De maandelijkse SEO-werkzaamheden starten nadat de basis gelegd is in de opstartfase. De maandelijkse werkzaamheden bestaan uit het schrijven van nieuwe teksten (zoals blog’s of landingspagina’s), technische website verbeteringen en het plaatsen van relevante links naar jouw website. We houden korte lijnen door je maandelijks mee te nemen in de rapportage die je van ons elke maand ontvangt. In de maandelijkse meeting geven we een update van de resultaten en welke werkzaamheden we hebben uitgevoerd en gaan uitvoeren.

Let's create brands.

Het nemen van de juiste stappen is lastig als je niet precies weet waar je moet beginnen. Vertel ons jouw ambitie en creëer samen met ons een strategie die jouw succesverhaal maakt. Durf jij de uitdaging aan?

Laat ons contact opnemen.