SEO Nijmegen

Lokale SEO vergroot de online zichtbaarheid van jouw organisatie in Nijmegen en omgeving. Goede lokale SEO versterkt de bekendheid van je onderneming in de regio en levert klanten op die in de buurt op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het komt zelfs voor dat mensen in Google Maps zoeken naar bedrijven. Ook in Maps wil je dus omhoog komen. Wij kunnen jouw bedrijf adviseren en meewerkend ondersteunen met het toepassen van lokale en landelijke SEO. Samen kijken we naar de beste aanpak voor jouw organisatie. Door middel van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en potentie-analyse kijken we welke werkwijze het beste voor jou is.

Gratis potentieonderzoek
Diepgaande kennis van de lokale markt
Begrijpelijke aanpak

Lokale & landelijke SEO voor bedrijven in Nijmegen

Lokale SEO richt zich op optimaliseren van je website om beter gevonden te worden op lokale zoekopdrachten, meestal binnen een specifieke stad, regio of gemeenschap. Zo zetten we met lokale SEO bijvoorbeeld in op zoekwoorden met een geografische plaatsnaam, zoals ‘restaurant Nijmegen of uit eten in Nijmegen’. Aan de andere kant richt landelijke SEO zich meer op bredere, nationale zoektermen zonder specifieke geografische beperkingen. Hoewel lokale en nationale SEO verschillende strategieën hebben, combineren bedrijven ze veelal voor het benutten van de volledige potentie.

Sebastiaan en Isabel met brainstormkaarten
Klaar met complexe SEO-strategieën?
Wij ook! Benieuwd hoe wij concreet, doelgericht en bondig een effectieve lokale of landelijke SEO-strategie voor je ontwikkelen die inzicht geeft in jouw online groeipotentieel? Vraag de gratis vindbaarheidscheck aan.

Merken waar we voor werken

Logo Vakmanschap Techniek
logo top beveiliging
Logo Eureka
logo Celine Marelia
logo Arnhem Studiestad
logo De Batouwe
logo OC de Pelikaan
logo Cbt
Logo Wij Techniek
Logo HAN
Stefan, Fabiaan en Sebastiaan met sticky notes op het raam

Korte lijnen tussen bureau en klant

We vinden het belangrijk om open, transparant en met korte lijnen te communiceren over hoe we voor jou te werk gaan. SEO is voor velen complexe materie. Deze materie leggen we graag in begrijpbare taal aan je uit. Wij nemen je mee in de belangrijkste onderdelen van SEO en laten de kansen zien die er voor jouw organisatie in Nijmegen liggen. Dat doen we door een analyse te maken van jouw organisatie en branche. Vervolgens kijken we naar de online potentie en concurrentie in Nijmegen. Samen met jou kiezen we vervolgens de beste strategie passend bij het beschikbare budget. Voor elke type klant, groot of klein adviseren wij een passende SEO-strategie. Laat ons jouw groeipotentieel in kaart brengen. Plan vandaag nog een kennissessie in.

Logo Semrush
Logo Google Tag Manager
Logo Screaming Frog
Logo Hotjar
Logo Google Analytics
Logo Rank Math

Langdurige vindbaarheid realiseren

Een SEO-traject is duurzaam maar vergt een tijds investering. Hoewel lokale SEO sneller resultaten levert dan landelijke SEO, blijven de inspanningen op de lange termijn resultaat opleveren. Het is helaas niet realistisch dat wanneer wij starten met een traject je na één of twee maanden al resultaat ziet, daarin zijn wij eerlijk. Dat komt omdat er op diverse onderdelen waarde en autoriteit opgebouwd moet worden. Wij optimaliseren de websitestructuur, schrijven SEO-content en zorgen voor kwalitatieve backlinks naar de website. Dit zorgt voor een gegronde basis. Het maandelijks leveren van SEO-inspanningen dat de website geleidelijk gaat stijgen. Uiteindelijk resulteert het in duurzame zichtbaarheid in Google, herkenbaarheid bij de websitebezoekers en een blijvende impact op het bedrijfsresultaat. Klaar om duurzaam goed gevonden te worden? Neem nu contact met ons op.

Hoe start een SEO-traject bij Yeps?

1.

Verdiepen in bedrijf

Het geven van duidelijk en eerlijk advies is inzicht in jouw bedrijf nodig, daarom leggen we in het eerste gesprek de focus op de branche waarin je actief bent, wat je bedrijfsdoelen zijn, wie je doelgroep is en welke producten of diensten je aanbiedt.

2.

SEO-mogelijkheden onderzoeken

Nadat we jouw organisatie goed kennen zoeken we uit waar hoeveel potentie een SEO-strategie heeft voor jouw organisatie. Wij geven je inzicht in de mogelijkheden op de lange termijn door onderzoek te doen naar jouw online doelgroep en hun zoekgedrag. Wanneer wij vinden er potentie genoeg is, starten we het traject!

3.

Zoekwoorden­onderzoek & website optimaliseren

Samen met het plaatsen van backlinks, zijn websiteteksten en de techniek achter de website de belangrijkste SEO-onderdelen. In de opstartfase zorgen we er daarom voor dat alle technische fouten van de website in kaart zijn gebracht en dat het gedrag op de website gemeten wordt. Vervolgens maken we aan de hand van het zoekwoordenonderzoek een planning voor het schrijven van content.

4.

Maandelijkse SEO

De maandelijkse SEO-werkzaamheden starten nadat de basis gelegd is in de opstartfase. De maandelijkse werkzaamheden bestaan uit het schrijven van nieuwe teksten (zoals blog’s of landingspagina’s), technische website verbeteringen en het plaatsen van relevante links naar jouw website. We houden korte lijnen door je maandelijks mee te nemen in de rapportage die je van ons elke maand ontvangt. In de maandelijkse meeting geven we een update van de resultaten en welke werkzaamheden we hebben uitgevoerd en gaan uitvoeren.

Klaar om de lokale ambitie van je bedrijf te benutten?
Wij kunnen niet wachten om de lokale ambitie van jouw bedrijf in kaart te brengen en je te vertellen waar je groeipotentieel zit. Wist je dat het meeste groeipotentieel vaak lokaal te behalen valt? Neem vandaag nog contact op voor een gratis kennissessie en ontvang een advies op maat. Jouw lokale zichtbaarheid begint hier!

Het is niet specifiek te benoemen hoeveel maanden het duurt totdat het gestelde doel behaalt wordt, dat komt omdat een SEO-strategie afhankelijk is van veel verschillende factoren: de inspanningen van de concurrentie, de branche waarin je je bevindt, de contentkwaliteit, staat van de websitetechniek en de relevantie van backlinks zijn allemaal van invloed op de zoekmachineposities. Het verbeteren van deze punten is een continu proces. Het kan zijn dat je na een aantal maanden al resultaat ziet, maar soms kan het ook een jaar duren. Belangrijk om niet te vergeten: SEO is een traject voor de lange termijn, waar je lang van profiteert.

De SEO-resultaten meten we aan de hand van verschillende opgestelde doelen. Denk aan zoekwoordenposities, verkeer vanuit zoekmachines naar de website en het aantal conversies. Dit doen we grotendeels via Google Analytics en onze zoekwoordentrackingsoftware. We gebruiken Google Search Console voor het verkrijgen van diepere inzichten in de zoekmachine resultaten. Dit is een tool speciaal ontwikkeld door Google. Door het maandelijkse analyseren van KPI’s weten we waar in het proces bijgestuurd moet worden.

Het plaatsen van content is inderdaad cruciaal voor een succesvolle lokale SEO-strategie. Door content op specifieke lokale zoekwoorden te richten verhoogt dit kansen voor jouw organisatie om lokaal ontdekt te worden. Daarnaast is het belangrijk dat de bedrijfsvermelding in Google geoptimaliseerd wordt en dat alle online vermeldingen consistent vermeld worden. Door op deze manier lokale content te plaatsen vergroten wij de lokale zichtbaarheid van jouw organisatie.

Martijn van Keulen
Eigenaar OC De Pelikaan
Martijn

Je merkt dat je echt te maken hebt met een marketingbureau dat werkt als team, heel goed samenwerkt, sterke communicatie heeft en een complete dienst levert. Ik heb het gevoel dat ze bij Yeps echt weten wat ze doen, het zijn echte specialisten, en dat blijkt maar weer uit het resultaat. Ik vind het vooral fijn dat ik alles onder één dak heb en zelf niet meer hoef te schakelen tussen meerdere partijen, dat is erg prettig.

Robert Kraaijenzang
Commercieel Directeur Prodeta ICT
Robert

Yeps heeft goede SEO-vriendelijke websiteteksten geschreven en wist de gewenste tone-of-voice door te voeren, zodat de website echt onze identiteit weergeeft.

Meer weten? Let’s talk.
Vertel ons jouw ambitie en creëer samen met ons een strategie die jouw succesverhaal maakt. Durf jij de uitdaging aan?
Stuur ons een e-mail
Meer weten Bobbie