• Conversie­optimalisatie

  Onbewuste beïnvloeding van jouw bezoekers

  Investeren in conversieoptimalisatie levert op lange termijn een hoger rendement op. Conversies hebben voor elk bedrijf een andere betekenis. Het ene bedrijf wil zoveel mogelijk aanmeldingen of meer downloads en het andere bedrijf is vooral geïnteresseerd in zoveel mogelijk aankopen. Door effectiever in te spelen op het potentieel van de klanten die je website, app of webshop al bezoeken, hoef je niet extra te investeren in marketing om hier meer verkeer naar te krijgen. Door conversieoptimalisatie beïnvloed je het gedrag van jouw websitebezoeker wat hen aanzet om de gewenste actie op de website uit te voeren.

  Sebastiaan met laptop op stoel

  Conversieoptimalisatie zorgt voor hoger rendement

  Conversieoptimalisatie helpt je om de waarde van elke bezoeker te maximaliseren. Het richt zich op het leiden van jouw bezoekers door je website of app, zodat ze hun doel bereiken en vaker overgaan tot de gewenste acties. Daarbij is het cruciaal om te ontdekken waar bezoekers afhaken tijdens hun klantreis. Of dat nu komt door onzekerheid, verwarring of problemen met navigatie. Hiervoor is een analyse nodig van de klantreis en het gedrag van gebruikers. Tactisch  geplaatste knoppen en teksten helpen obstakels te verminderen, waardoor de effectiviteit van jouw website toeneemt en uiteindelijk tot een hoger rendement leidt.

  Isabel met boek en koffie leunend tegen stoel
  Klaar met websitebezoeken die niks opleveren?
  Voel je je gefrustreerd omdat je websiteverkeer niet converteert zoals je had gehoopt? Draai je constant rondjes, zoekend naar manieren om van passieve bezoekers actieve deelnemers te maken? Het is tijd om deze cyclus te doorbreken en je strategie te herzien. Neem vandaag nog contact met ons!

  Merken waar we voor werken

  Logo Vakmanschap Techniek
  logo top beveiliging
  Logo Eureka
  logo Celine Marelia
  logo Arnhem Studiestad
  logo De Batouwe
  logo OC de Pelikaan
  logo Cbt
  Logo Wij Techniek
  Logo HAN
  Sara achter bureau met notitieblok

  De resultaten van conversieoptimalisatie

  Meer effectiviteit in marketing

  Het verbeteren van je conversieratio zorgt voor een efficiëntere inzet van je marketingbudget, omdat je meer leads krijgt uit je huidige bezoekers.

  Hogere omzet en winst

  Conversieoptimalisatie leidt tot meer omzet. Zelfs kleine verbeteringen in de conversieratio kunnen al een groot verschil maken, vooral bij websites of apps met veel verkeer.

  Betere gebruikerservaring

  Conversieoptimalisatie en het verbeteren van de gebruikerservaring gaan vaak hand in hand. Door je website of app gebruiksvriendelijker te maken zorg je ervoor dat bezoekers meer tevreden zijn.

  Zo gaan wij te werk voor jou

  1.

  Analyse

  Tijdens de analyse stellen we een meetbaar doel vast en voeren een nulmeting uit voor inzicht en basis. We evalueren websiteprestaties, zoals conversieratio’s en gebruikersgedrag, en identificeren knelpunten, gebruikmakend van Google Analytics, heatmaps, en feedback van gebruikers.

  2.

  Hypothesen formuleren

  Meetbare hypothesen voor procesverbetering worden opgesteld om doelen, zoals het verhogen van ticketverkoop, te bereiken. Deze zijn gericht op optimalisatie en kunnen de conversie verhogen.

  3.

  Implementeren

  Nadat is vastgesteld welke onderdelen aangepast moeten worden, worden testen uitgevoerd om deze te toetsen. Zo worden vaak A/B-testen uitgevoerd, om verschillende versies van de website met elkaar te vergelijken.

  4.

  Meten

  We verzamelen en analyseren data, maken rapportages en bepalen zo de beste toepassingen voor implementatie in de website of app, die vervolgens opnieuw worden geëvalueerd.

  Nu is het aan jou! Wat doe jij met al jouw online succes?
  Logo Semrush
  Logo Google Tag Manager
  Logo Screaming Frog
  Logo Hotjar
  Logo Google Analytics
  Logo Rank Math

  Klaar om je bezoeker onbewust te beïnvloeden?

  Bij Yeps geloven we in persoonlijke aandacht, een vleugje humor en oprechte relaties. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.

  Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

  Fabiaan op trap zittend met koffie
  Frank Geereking
  Manager Helpdesk Vakmanschap Techniek
  Frank

  Yeps heeft voor 12 merken nieuwe websites gerealiseerd. Uit hun onderzoek bleek dat de huidige websites voor meerdere doelgroepen ingericht waren en dat de informatie daardoor te moeilijk was voor de gewenste eindgebruiker. Het design en de inhoud van de websites zijn nu gericht op de belangrijkste doelgroep en is zeer versimpeld. Hierdoor heeft onze helpdesk 50 telefoontjes per dag minder.

  Frank Lucas
  Commercieel Manager Nedec
  Nedec

  Yeps heeft zich bewezen als een betrouwbare en snelle partner in onze digitale transformatie. Met een laagdrempelige aanpak en korte communicatielijnen hebben ze ons geholpen om onze website en gebruikerservaring te verbeteren. Ik waardeer hun creativiteit, volledige oplevering en hun vermogen om geen losse eindjes te laten bestaan.

  Succesverhalen die we graag met je delen

  Sub-branding
  Websitestructuur
  User experience
  8 nieuwe websites voor een verbeterde gebruikerservaring van verschillende doelgroepen.

  Cbt

  FD Gazellen Award
  400+ leads per jaar
  + 384% volgers op LinkedIn
  Strategische vernieuwing bij Cbt: nieuwe marketingstrategie, website en verhoogde online aanwezigheid benadrukken unieke waarde in maakindustrie.
  Doelgroepinzicht
  Merkidentiteit
  + 1013% volgers op LinkedIn
  Een strategische herpositionering, doelgerichte marketingstrategie, vernieuwde visuele identiteit en digitale aanwezigheid boosten Eureka's groei en merkbekendheid.
  Webdesign
  SEO-strategie
  Conversieoptimalisatie
  Technische en visuele website-updates, SEO en conversieverbeteringen hebben de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van OC de Pelikaan verhoogd.
  Merkidentiteit
  Design en logo
  Twee websites
  Nieuwe merkidentiteit voor Qolor met focus op verbinding en vertrouwen, inclusief design update en twee doelgerichte websites.
  Meer weten? Let’s talk.
  Vertel ons jouw ambitie en creëer samen met ons een strategie die jouw succesverhaal maakt. Durf jij de uitdaging aan?
  Stuur ons een e-mail
  Meer weten Bobbie