• Eureka: de lancering van een snel rijzende ster

  Doelgroepinzicht

  Doelgroep en persona's in kaart gebracht voor betere connectie.

  Merkidentiteit

  Nieuwe kernwaarden en merkuitstraling ontwikkeld en geïmplementeerd.

  + 1013% volgers op LinkedIn

  Socialmediastrategie toegepast, volgers significant gegroeid.

  Eureka Examens balie

  De uitdaging

  Eureka het examenbureau dat opgericht is in 2012 begon snel te groeien. Het maakte flinke sprongen met het openen 14 van haar eigen examenlocaties door heel Nederland in 2019. Met, naar eigen zeggen, “een gezonde dosis boerenlullenverstand” kwam het bedrijf al een heel eind. De resultaten schoten de lucht in, nu waren ze toe aan een verdieping van de merkidentiteit.

  De vraag lag vooral bij het beter zichtbaar worden bij hun doelgroep. Daarnaast was Eureka ook op zoek naar een nieuwe imago, wat uitstraalde dat ze het belangrijk vinden dat examenkandidaten een examen kunnen afleggen een prettige omgeving. Daarom schakelden ze de hulp van Yeps in.

  Eureka Examens Caddy
  Marketing is meer dan zichtbaarheid en vindbaarheid. Yeps heeft Eureka door haar planmatige en praktische aanpak weten te ontwikkelen tot het merk dat we nu zijn. En op dat merk zijn we trots!
  Lisanne Smeenk
  Manager Examencentra Eureka Examens
  Mockup website Eureka Examens home

  Het resultaat

  Doelgroep & persona’s

  Om een goed verhaal te hebben naar de doelgroep is het belangrijk dat je weet wie de doelgroep is, wat ze interessant vinden en hoe je ze bereikt. Hiervoor is de doelgroep in kaart gebracht en zijn persona’s opgesteld, waardoor Eureka meer feeling met de doelgroep heeft gekregen!

  Vernieuwde merkidentiteit

  Voor het verbeteren van de merkidentiteit en daarmee de positionering van Eureka is een concurrentieanalyse uitgevoerd. Daarna zijn samen met Eureka de nieuwe kernwaarden geformuleerd: Flexibel, Betrokken en Deskundig. Deze nieuwe merkidentiteit is doorgevoerd in een nieuw merkuiterlijk, zowel online en offline.

  Nieuw design: website, logo en huisstijl

  Een nieuwe website, was dé manier om de nieuwe identiteit van Eureka uit te dragen. Hierbij moesten de kernwaarden en gebruiksvriendelijk centraal staan. Vanwege de snelle groei en ambities van Eureka heeft Yeps gelijk ook de huisstijl en het logo ook onder handen genomen. Daarbij hoorde ook een animatie, die letterlijk de nieuwe locaties in kaart brachten.

  Mockup website Eureka Examens examenlocatie Arnhem
  Eureka promotiemateriaal

  Social media

  Social media bleef onbenut en dit was natuurlijk een gemiste kans. Voor LinkedIn is een strategie, contentkalender met themaplanning opgesteld. Met de terugkerende maandelijkse thema’s, werd dieper ingegaan op de doelen en pijnpunten van de doelgroep. Inmiddels is het aantal volgers op LinkedIn in korte tijd gestegen van 88 naar meer dan 900!

  Promotiemateriaal

  Voor de herkenbaarheid van Eureka op de locaties ontwikkelden we banners, muismatten, onderzetters, doppers, informatiesheets, pennen en wifibordjes. En voor de ondersteuning van het salesteam ontwikkelde Yeps een corporate brochure: een bondig en sterk merkverhaal.

  Klaar voor jouw eigen succesverhaal? Let’s talk.
  Vertel ons jouw ambitie en creëer samen met ons een strategie die jouw succesverhaal maakt. Durf jij de uitdaging aan?
  Stuur ons een e-mail
  Meer weten Bobbie